viernes, 15 de abril de 2016

Estonia suma donan suport al procés independentiste de Catalunya

by: Alicia Garcia 




El Parlament de Estonia a creat des d'ara un  suport al procés soberanist. 

Desde aquesta setmana una decena de membres de la camara del Parlamet de Estònia se han reunit i han organitzat per com visualitzar la seva relació amb Catalunya i seguir pàs a pàs ben aprop el desenvolupament de la transició cap a l'independència, d'acord amb el programa que van fer el govern de Junts per Sí .Mark Soosaar i Aadu Must son   els que porten i organitzan el grup.


Part dels diputats van ser presents a Catalunya el 27-S, ja que que van formar part de la comitiva internacional que va organitzar la Generalitat per les eleccions.

"Els països petits han de lluitar per la preservació de la seva cultura i la seva llengua i se'ls ha de donar l'oportunitat de fer-ho. Assegureu-vos de buscar solucions per mitjans pacífics", va dir Soosaar en el moment de constitució del grup, d'acord amb el comunicat penjat a la  web del Parlament estonià.

Amb el Parlament de Estonia es van suman de aquesta forma les camares europeas que han tractat i se han implicat amb el procés soberanista. El que va tindre més ressó mediàtic va ser la camara de Dinamarca que va instar el diputats aprovanlo una moció  a que hagués diàlag entre Catalunya i Espanya per resoldre le procés de independència.També va donar a conèixer al procés català a Europa i el món (amb les múltiples compareixences que en el seu moment per part de l'exsecretari d'Afers Exteriors del Govern, Roger Albinyana, i el secretari general de Diplocat, Albert Royo, es van fer a Irlanda, l’Uruguai, el Paraguai, els Estats Units i Bèlgica, entre altres països.)
 Aara saven el món  que volem diàleg amb Espanya per que sigui mès lleuger el tràmit .


                           Deixo un vídeo de Tallin aquesta bella ciutat que ens dona supot




No hay comentarios:

Publicar un comentario