jueves, 12 de mayo de 2016

Nit Irla 2016, festa anual que organitza la Fundació Irla, vinculada a ERC, per lliurar els premis cívics Memorial Francesc Macià i Memorial Lluís Company




La Nit Irla és la festa anual que organitza la Fundació Irla, vinculada a ERC, per lliurar els premis cívics Memorial Francesc Macià i Memorial Lluís Companys. L’escriptora i periodista Empar Moliner ha sigut la guardonada aquest any amb el Memorial Francesc Macià en la seva categoria individual, en reconeixement a la seva trajectòria com autora i com a persona compromesa amb el país. Recentment, Empar Moliner va generar una forta polèmica pel seu gest de cremar en un programa de TV3 un exemplar fals de la Constitució espanyola.



La categoria col·lectiva del Memorial Macià se l’endut el Centre Artesà Tradicionàrius, institució emblemàtica de la música d’arrel tradicional i que gestiona l’Associació Tram. El Memorial Macià s’atorga a persones i entitats que defensen la llengua, la cultura i la nació catalanes.


El memorial Lluís Companys que distingeix persones i associacions que destaquen per la tasca a favor dels drets socials i la defensa dels sectors populars ha sigut  en la categoria individual per a Josep Alabern, director d’Aigües de Manresa. Actualment és el conseller delegat del consorci que aplega les empreses publiques d’aigua de Catalunya i s’ha destacat al llarg de la seva trajectòria com un gran defensor de la titularitat pública de l’aigua. També s’ha enfrontat als interessos oligopòlics d’algunes concessionàries, segons destaca ERC.

En la categoria col·lectiva, el Memorial Companys l’ha guanyat Som Energia, la cooperativa que s’ha abocat a favor de les energies renovables i el consum equitatiu i sostenible d’energia.
En el transcurs de la nit també es concedirà el premi d’Assaig Irla 2016.

                                           Fotografia dels guanyadors d'aquesta nit



Vídeos de les entregues de premis de La Nit IRLA 2016





























Fotografíes de acumiadament 























No hay comentarios:

Publicar un comentario