martes, 7 de junio de 2016

Com es van repartir les terres de la Corona d'Aragó la nostre estimada Catalunya entre França i Catalunya

El tractat de Corbeil


El Tractat de Corbeil signat, va ser un acord a Corbeil (Corbeil-Essonnes actualment al  departament frances d'Essonne, prop de París) entre (Sant) Lluís IX de França i el Rei d'Aragó Jaume I el Conqueridor.

La mort de Ramon Berenguer V de Provença en 1245 i les noces de la seva filla Beatriz amb Carlos d'Anjou (germà de Lluís IX), Així Com la mort de Ramon VII de Tolosa, la filla del qual sigui estava casada amb un altre infanta de la casa francesa reals, havien debilitat la  posició internacional de la Corona d'Aragó ( CATALUNYA).

                                   

El Tractat és signa l'11 de maig de 1258.


 Per aquest tractat, la filla de Jaume I, Elisabet, si casaria amb Felip, hereu Lluís IX; El Rei francès, hereu de Com de Carlemany, renunciava a Els Drets Sobre els Comtats d'Empúries, Barcelona, ​​Besalú, Cerdanya, el Conflent, Girona, Osona, el Rosselló no Urgell. Jaume I, Canvi, renunciava té la Comarca de Fenolleda no Perapertusès que incloïen els castells Puilaurens Fenollet, Castellfisel, hi ha Peyrepertuse Quéribus.

: A més, els seus  sobre drets va renunciar  les terres de: Tolosa, Quercy, Narbona, Albi, Carcassona (rebudes en el feu de Tolosa des del 1213), Afaitat, Béziers, Condicions Menerbes allà. Renuncia també a :  Agde Nimes (Que el seu vescomte és reconeixia feudatari del rei aragonès Com from 1112) no Rouergue, Millau hi ha Gavaldà. Quedaven el Vescomtat Carlat i el senyoriu de Montpeller amb la baronia de Omelades. La renúncia als drets Sobre feudal Foix Rebutjada Va ser Per El Rei dels Documents en ratificar EL 16 de juliol de 1258. El 17 de juliol el rei Sobre els Drets té Renuncio Provença, a favor de Margarida, filla de Ramon Berenguer IV i Esposa del Rei francès.

L'efecte del Tractat Fonamental a va ser: ELIMINAR Definitivament una VA SER els Monarques de la Corona d'Aragó factors Com Polítics en el Francès Migdia. Efecte secundari SER a la transferència de Provença era la Casa de Valois, el Com, Després de l'extinció de la Casa Si incorporar una corona Francesa.



La única Referència que utilizació El Català nacionalisme per autodenominar-se "Principat" la del matrimoni del comte Ramon Berenguer IV Peronella princesa de prenen amb la filla en 1137 de Ramir II el Monjo, rei d'Aragó. En els Documents que contenen els pactes per al matrimoni de la futura reina argonesa donya Petronila, amb El Comte de Barcelona següent Mín Lee: "En el Nom de Déu. 

                                 Document de Peronella filla de Ramon Verenguer IV





Jo Ramiro, per Déu de Gràcia, rei dels Aragonesos, dono a tu Ramon Berenguer, Comte i Marquès, la meva filla de Com Esposa, Amb Tot El regne dels aragonesos, íntegrament, Com el meu pare el Rei Sancho o posar germans Pedro i Alfonso millor en alguna cosa van posseir no van tenir ... Això! dono et concedeixo que hi ha un dels els fills fills teus que fOSSIN dE GENERACIÓ MID Filla a los Segles dels Segles ... també Aquestes sobris Coses, jo Ramiro, rei dels aragonesos, i dono Ramón fermament laude té DIT, el recompte del Barcelonès, paràgraf que Aquestes Coses fermament que la dono i TOTS leS Tenia que, sempre les tingui MID SERVEI i FIDELITAT en TOT Temps. Encara Et LLIURI REGNE, EMBARGAMENT SENSE, NO Renuncio MID Dignitat. EL QUE ÉS fet En El Castellar de Saragossa, el 13 de novembre de 1137, en la Presència de Molts homes del els nobles aragonesos regne ".

En cap moment el rei Ramir II de Barcelona atorga al comptar dignitat de Rei. Ramon Berenguer SER recompte "consort" de la princesa Peronella, sense SER Rei Príncep o català. A la mort de Ramiro Petronila va abdicar en el seu fill Alfons II, que seria l'encebador titular de la Unió de Tots dos Territoris, Coneguda Com la Corona d'Aragó.
el matrimoni pels els Acords regir si l'enllaç es van establir SEGONS El Dret Aragonès, SEGONS Historiadors majoria si els van establir sota la forma de Matrimoni en Casa. Suposa que AIXÒ no l'hereu Haver Home, EL MARIT compleix la funció de Govern, Però No El cap de la casa, en solitari que és atorgarà a l'hereu. D'Aquest contracte, Qui té l'última potestat No És l'Espòs, Sinó el Senyor Alcalde de la Casa d'Aragó, que Fins l'hereu legítim Adquireixi la potestat (a El cas del Regne d'Aragó, el regne, títol de rei i cap de la Casa d'Aragó) i per Tant, assumia el llinatge de la Casa d'Aragó el i ELS SEUS hereus "en saecula saeculorum", per el Que, des ESE Mateix Moment, SEGONS un sector de la historiografia, s'extingeix el llinatge casa de Barcelona, ​​Trás el casament a casa en el qual es subsumeix a la casa d'Aragó en 1137, encara que es considera o que dura fins a la mort sense descendència masculina Martí l'Humà l'any 1410 SEGONS Altres Historiadors.
Va morir Berenguer IV a Borgo San Dalmazzo, el 7 agost 1162.
Peronella, "regina aragonensis i Barchinonensis Comitissa" (Aragó Reina i comtessa de Barcelona), abdica en el seu fill Alfonso "aragonensi REGI i Comiti barchinonensi" El regne d'Aragó i el comtat de Barcelona, ​​a Barcelona, ​​el 18 juliol 1164 .
Alfons II, VA SER El Primer rei d'Aragó i el seu Vegada SER un Comte de Barcelona, ​​que heretaran Títols de then Tots Els reis de la Corona d'Aragó. Tots dos territoris més mantindran Cortés i dret de propis.
Durant Els Segles XIII i XIV, el comtat seguiria essent regit pels càrrecs de la casa de Barcelona Dins de la Corona d'Aragó, Però amb motiu m del Compromís de Casp, la titularitat del Mateix Pas una dinastia Trastàmara, originària de Castella, Mitjançant la coronació de Ferran I d'Aragó. Posteriorment, la unió entre dinàstica les Corones de Castella i Aragó comportaria la inclusió del comtat en els Territoris regits pels Àustries.
Des Aquí, el títol del queda lligat té la Corona d'Aragó, el Posseeixen els Reis Catòlics, i des de Carlos I, del queda lligat té la Corona d'Espanya, des de 1641 excepte el període m ha 1652 que Durant els Segadors la Guerra Generalitat té Anomena Lluís XIII de França Comte de Barcelona, ​​títol que hereta el seu fill Lluís XIV Tornant el títol d'una Corona d'Espanya amb el Tractat dels Pirineus el 1659.
Durant la Guerra de successió espanyola, entre 1702 i 1714, el títol de Comte de Barcelona va recaure en Carles III, arxiduc d'Àustria i l'extractor al tron ​​espanyol, i DESPRÉS Com emperador Carles d'Àustria VI del Sacre Imperi Romà Germànic. Després del Tractat d'Utrecht té tornar Felip V d'Espanya.
L'extinció del comtat de Barcelona.

A Pesar del comtat de vinculació té monarquia hispana, el propi del Dret de Barcelona Comtat es va mantenir intacte Fins si van abolir al 1714 amb els Decrets de Nova Planta, Després de la Guerra successió espanyola. Des LLAVORS, el comtat no són una seriosa Mai Més Una Política i L'Espai Polític entity a Catalunya en solitari real Tornaria té definir Com a tal Mitjançant els Estatuts d'Autonomia de 1932, 1979 i 2006.
                                                            
Video relacionat erroneament del El tractat de Corbeil
  Mireu atentament aquet video veureu com distersionan la realitat de la identitat de la nostre historia, Valencia tenen un greu problema de identitat. Son 6 vídeos si esteu atents el public no està d'acord, i els fan callar.(Escolteu que aniran saltan i podreu escoltarlos tots)






Vídeo relacionat del tema amb Jaume Marfany Segalés: ( com manipulan l'historia)

      Programa La clau de la nostre historia : Descoberta i conquesta catalana d'Amèrica 


No hay comentarios:

Publicar un comentario