domingo, 5 de junio de 2016

Fracàs de la manifestacio del catala no es llengua de arago


Hi han assistit només unes dotzenes de persones



L’anunciada concentració contra el català a l’Aragó que s’ha celebrat aquest matí a Saragossa tot just si ha acabat per concentrar només unes dotzenes de persones que han desplegat pancartes contra la llengua catalana i han exigit al govern aragonès que mantingui la denominació de LAPAO per a la llengua catalana parlada a la Franja de Ponent.


La concentració havia estat convocada per la plataforma aragonesa No Hablamos Catalán contra la decisió de les Corts d’Aragó d’incorporar a la llei de patrimoni cultural un article que diu que el català i l’aragonès són les llengües pròpies de l’Aragó.

Aquesta decisió del parlament aragonès, que obtingué el suport de PSOE, Podem, la Chunta i IU, és el primer pas cap a la derogació de la polèmica llei de llengües aprovada el 2013 pel PP i el PAR, una llei que pretenia imposar els noms de LAPAO i LAPAPYP per a referir-se a les llengües autòctones. El nou president aragonès, el socialista Javier Lambán, ja va anunciar l’estiu passat que la derogaria i recuperaria la llei lingüística del 2009, que reconeixia l’ús del català a la Franja.

A la convocatòria de la manifestació s’havien adherit el Partit Popular d’Aragó, el Partit Aragonès, UPYD i el Bloc Aragonès.

noticia de VILAWEB


¿Es parla o no el català al aragó ?

Sembla mentida que hagui gent que encari lluitin en vulgueu dir que no es parla el català a una terra que era catalana. Per sort cada vegada més veiem que no tenen raó, és una vergonya viure a un país que no estima a la gent diversa que viu a la península, a sobre i diuen que ens estima'n sí, Aragó és uns dels territoris més castigats i abandonats pels castellans es pot veure a les muntanyes de Montnegre, destruïda i mai els ha vingut les ganes de repoblar-la d'arbres. Si hagués passat a Extremadura que ja  un nom que indica que bona terra no és ja seria super repoblada de alzines, pins i diversitat d'arbust.
Pena de país, envejós que castiga a qui té expolianloassecant la terra abandona-la . Ganes entinc de què marxem per poder repoblar-lacuidar-lamimar-la... No tan sols al territori, si no a la gent que pateix un abandó de la gent arrenconanlos, vet a s'aver perquè.
Com diu al vídeo: "Els catalans semblem una reserva de indis"
Cert és que semblem una reserva d'indis, som l'ultima col·lonia adquirida dels catalans.
Però gràcies a el nostre lluita, el nostre esforç aconseguirem deslligar-nos dels colonitzadors que durant 300 anys van volguéreu per exprimir-nosassecant les nostres terres ricàs i bones. Tornarem a reconstruir amb esforç a ser el que éremEs per això importa'n anar a votar el 26J contra més cadires provisionals de polítics sobiranistes siguem al govern d'Espanya podrem torçar el braç Borbònic.



Video de el programa : CAÇADORS DE PARAULES 




No hay comentarios:

Publicar un comentario