domingo, 12 de junio de 2016

L'autonomia catalana està suspesa de facto diu Carles Mundó

Aquet dijous Carles Mundó ha parlat al parlament sobre la Constiució:


Avui el tribunal Constitucional es un tribunal desprestigiat i està totalment desprestigiat, als seus membres, es compten en blocs i es compten per afinitats políticas. Estem parla'n d'un tribunal, en els darrers anys, volem-lo  ho no, ha estat al servei del partit popular per fer realitat els seus objectius particulars partidistes. El tribunal Constitucional ha sigut l'instrument per recentralitzar l'Estat fen sempre una interpretació restrictiva del repartiment de competències. La Constitució, no es pot interpretar d'una sola manera i les lleis espanyoles no són com una llei de la física en què l'aigua sempre congela a 0º, el tribunal Constitucional no ha estat un àrbrita per donar solucions, teòricament fa de àrbitre però aquest àrbitre porta sempre la samarreta de l'altre equip. A dit dirigin-se als parlamentaris Carles Mundó.






Carles Mundó ha fet la relació de la trentena de lleis i decrets de la Generalitat recorreguts pel govern de Mariano Rajoy: sobre emergència social, sobre Codi Civil, sobre habitatges buits, sobre l'import sobre els dipòsits bancaris, sobre l'impost a les nuclears, sobre la taxa als operadors d'internet, sobre acció exterior, sobre el fracking... Una trentena de lleis recorregudes que s'han emportat per davant els drets socials dels catalans. La intervenció del conseller davant del ple ha estat una descripció del funcionament de la institució judicial a Espanya. Malgrat la judicialització de la política, Mundó ha proclamat que el Govern català continuarà exercint la seva funció i que cap tribunal aturarà la voluntat democràtica dels catalans.
estret de nacionaldigital

La importància d'estar en el govern d'Estanya
El 26J anem de votacions ¿quins partits són els que interessa'n?


Com ja ho perfilem i sabem hem de votar partits sobirans però no per quedar-se a Madrid 4 anys si no el suficient temps per intentar retractora tot el que ens ha estat en contra. Mariano Rajoy i el seu equip de govern han fet tot el possible per netejar e intentar maquillar el seu partit. És més no volen ser el ultim govern d'Espanya 
                                                          
que ha governada Catalunya la seva supèrbia i capficació de no perdre l'ultima colònia que els queda d'una manera que és ataca'n dien que els Catalans som nazis, que els odiem, i per altra banda declina'n el tribunal Constitucional si guanyessin altre cop el calvari i retallades seran cada vegada més en contra de tots els catalans. És per això que anem han de millorar les coses al govern d'Espanya. Deixa'n plena actuació i no reprimim tota llei que ens benefici pel nostre alliberament. És un període de trànsit el suficient per retrusturar-ho tot i demanar el que ens deuen. Si no es pot pactar, si no es pot dialogar,  serà llavors quan se farà una RUI o DUI .
El sentit i l'eficiència de qui porta les rendes del procés serà prou conscient per decidir quines segles han de ser però el cert és, que ells saben que patim, que és inaguantable el pes que portem i que per un país normal, el nostre desconnexió és un fet que no te marxa enrere.
Avui Oriol Junqueres a dit: "Opino que el que està en joc aquest 26-J és fer fora els populars del govern espanyol. També ha comparat la relació entre els "països" d'Espanya i Catalunya, assegurant que es viu una situació polaritzada on el pols "positiu és Catalunya" perquè "crea la riquesa", i el negatiu és Espanya que "es beneficia del treball aliè" dels catalans." 
Es de clara evidència que si tots els partits sobirants es possan d'acord La Republica de Catalunya es a prop nostre.
  By Alicia Gacía

                                                    Video relacionat sobre el tema



May 27, 2016
Intervenció del Vicepresident de la Generalitat de Catalunya a la XXXII Reunió Cercle d'Economia





Pagar a Espanya no gracies volem Republica a Catalunya



No hay comentarios:

Publicar un comentario