lunes, 29 de agosto de 2016

Incivisme els carrers de Barcelona


Aquest article és realment no comú en mi perquè habitualment escric sobre temàtica de esdeveniments i actes sobre política.

Però aquest cop indirectament encare que tot sembli ser normalment cívic, quelcom aquest cop, parlaré sobre el incivisme a Barcelona.


Us explicaré dues situacions que m'han passat avui aquesta tarde ni fareu aposta mai haguis passat una acta tant curiós.

Avui anava al Clínic per fer una gestió i anava amb ma filla i el meu nét en Marc i espera'n a la parada del bus 53 a la Plaça Catalunya, he rebut un cop d'incivisme amb molt mala fe i alevosía de varius turistes que anaven muntats a dalt del bus turístic tiran nos a la cara els auriculars.


 Francament ¿era necessari fer aquest acta incívic?. Crec per respecte a la ciutat que visites, mai se t'acudiria fer-ho a no ser que sigui habitual del país d'on vens.

Fa uns anys que vaig ser a Londres i el que més en va sobtar va ser la actitud de deixar la beguda a les cadires  o a terra dels vagons de metro, aquí comença a veure's però mai avia vist això de llançar a fora amb força auriculars jo si no en van bé aixeco la mà o vaig a l'hostessa que acompanya als turistes per dir-ho i que en canviïn per altres però això denota una actitud depreciativa a la ciutadania que és a la via publica a la nostra ciutat.

 ¿Qui no anat als carrers cèntrics de barri Gòtic o per la exemple i veure l'olor d'orina típica de turistes beguts.?


¿Que coi està passa'n a la societat que hi hagi aquest acta tant incívic?
Deixo aquesta pregunta oberta per si sabeu la resposta o pugueu comentar al mateix blog.

Per altra banda davant al Clínic al acabar la gestió surtin ens van sorprendre d'una baralla una parella de sud americans imprudents ¿qui tenia raó?. Tan sols ells ho saben, ara una cosa és discutir, i altre, es posar en perill cotxes, bicicletes i ells mateixos deixo un tros de l'escena, però os asseguro que va durar bastant i tan sols vaig gravar el final. 




El carrer Villarroel era ple de cotxes i ells al mig del carrer discutintcrida'n i donassa cops, tota l'estona era ella qui sembla  ser que portava la baralla i el
maltractament, la imprudència no els va importar que en aquell moment transitessin cotxes i gent, pell de gallina, creia que veuria un mal acabament per sort no va passar de l'entre surt, però ¿quina gent ens està entra'n?.
¿ És la que necessitem per fer una Catalunya pròspera i gran?, o estem accepten que vingui gent de tota mena maltractadora incívica a Barcelona i Catalunya?

També deixo oberta la pregunta perquè si algú ho sap en respongui no se entén.

 "Volem construir un país com cal i realment a una República necessitarem unes lleis que imposin orde, civisme i sobretot respecta."

2 comentarios:

  1. El problema, Angela, es que hem deixat entrar de tot a la nostra ciutat. I son gent que no s'amotllen a les nostres costums, si no al l'inravés. Nosaltres, como a Comunitat de Veins, portem 5 anys denuncian sorolls als jardins de devant de casa i la resposta es que truquem a la Urbana cada nit i, si no tenen res mes important, es pasarán..... La realitat? No pasan mai. De fore vingueren ......

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Amb unes lleis noves aixó no hauria de passar, la veritat som encare molt ingenus i a de passarnos coses per veura la realitat que ens envolta

      Eliminar