jueves, 22 de septiembre de 2016

Pregó de la Mercè, 2 aquest any 2016 unionista i república ...



Aires de República venen aproximan-se a Catalunya



 Sep 26, 2016

Des del Memorial 1714 fins a Pla de Palau


"Se ha de camínar, sense por que ningu humilli un poble mai més"















Mercè 2016: resum del pregó de Javier Pérez Andújar suau i no passanse de ser literari sense estirarse gaire del argument previst unionista 






Conflictes d'un literari quelcom unionista 

Per:Alicia García 

Veien els dos discursos clara evidència de ..¿qui és qui?..Per una banda Javier Pérez Andújar, deixa entreveure de quina part és, potser, és d'esquerres, però no, de l'esquerra catalana que va patir durant la dictadura, la por, la humiliació de ser català i, no poder expressarse en l'idioma matern. ¿Com port dir que no havia conflicte?, com bé deixa escrit a una entrevista del diari: "Ahora",per al periodista: Francesc Arroyo


Negar que avia conflicte és fer veure al món que amb temps de Franco es vivia amb democràcia i no amb dictadura, amb pena de mort de garrot vil, empresonament, tortura... ¿aquí vol enganyar?

Cliqueu el article Aquí per veure'l al complert

Bé no en sorprèn pas que hagi triat l'alcaldessa Ada Cola aquest escriptor d'origen obrer de Sant Adrià del Besos, lloc on, sinó escarbes molt, pocs han nascut d'origen íntegra de pares catalans. Aquest barri fruit de l'immigració i poca integració va fer que molta gent d'origen de altra autonomia visquessin  sense plena integració a la cultura catalana és per això que xoca i molt el que comenta no ha viscut el patiment el aixafament d'una cultura, voler ser i no deixar-te ser català havies de ser senzillament espanyol, res més. Per mi és insultant que digui aixó:


La falta de respecta, fa que lògicament qui tingui quelcom estimació a la cultura històrica de Catalunya en la qual ell també viu i per al que ell predica en te ben poca, mai si tinguessin un home com cal faria ironia, d'un procés que molta gent sí que vol i lluita  per al seu estimat país Catalunya.

No entenc a l'alcaldessa que vol jugar a dues bandes, una dient que està al servei del poble però ¿de quina part del poble?., ¿del que pateix la espoliació o a cas del qual ens va vindre a col·lonitzar, humiliar trepitgen els drets que teníem i esborra'n tota ombre, cultura i llengua?

Aquesta falta de respecta sobervia hispànica i federalista va fer que es fes altre pregó aquet cop per Toni Alba gran activista en defensa de La República Catalana on per ironia no li guanya ningú,fen un repàs de història.


"Deixo aquest vídeo que realment diu tot,és molt trist, els dos mons paral·lels de pensament en què vivim a Catalunya per pena nostre i per sort minoria ...".





No hay comentarios:

Publicar un comentario