domingo, 5 de marzo de 2017

Acta conferència de ERC 4/3/ 2017 al Centre de Convencions Internacionals a Barcelona

By: Alicia García 


Va ser un acta per la campanya de SÍ per l’Independència de Catalunya la sala de actes era de gom a gom unes 5000 persones vingudes de tot arreu de Catalunya i altres estats van serhi presents , el acta va començar amb musics  per donar l’entrada als horadors va començar la entrada Alfred Bosc seguit de Anna Surra ....deixo uns moments no tots del acta .



                                             Comença l'acta amb bona musica 





començament acta







Alfred Bosch 


Ha començat l'acta recorda'n a tots aquells que ens han deixat com ha sigut el regidor de Gava el sr: Antonio Ravallut.
 Tot seguit   saluda'n arepresentants de Quebec i Lituània saluda'n i donanlis les benvingudes amb el seu idioma, que hi eren aquesta acta al Centre de Convencions Internacionals.

 Ens ha recordat que volem la Barcelona renovada, recorda'n a Alfons Sarda que va modernitzar Barcelona i va proclamar la primera República en el any  1874, a Francesc Macià el pla Macià que va voler modernitzar-la, en el any  1931, de nou va proclamar-se la República, i si ells no ho van aconseguir del tot ara a la tercera serà la vençuda a la República Catalana, "fem-ho, fem-ho, volem, volem", a dit.



Anna Surra

Ha començat dien: Jo nací en  Uruguay un pais de origen fue de tierras  de indígenas  desaparecidos del pueblo de el reino de  España a golpe de sangre de sus hijos   y de dominación poblado de actos  humillantes de tras años de expolio por parte de la motropoli española tomaron conciencia  los que eran de su pueblo y lucharon por su independencia un proyecto como es la creación de Republica necesita de esos valores fuertes que lo acompañen muchos de los valores no son de igualdad y libertad tambien tienen que tener valores de solidaridad.
A causa del neglicismo fui perseguida y luego  del golpe de estadode Uruguay i Chile   tuve de huir dejar mi casa mi familia mi trabajo mi familia para proteger mi integridad traspasar por diversos paises  pude ser recogida y refugiada en Europa hace muchos años. Hoy veo con mucha tristeza esa misma Europa me recibio a mi hoy me invito además a mi en el estatuto de los refugiados del año  1951 hoy se niega a recibir en la guerra de Siria y otros paises  olvidándose de la guerra civil y la segunda guerra mundial olvidándose donde los pueblos fueron recibidos en otros paises  sobre todo en America Latina.
La Union de Justicia de Europa que tiene mencion de Europa   que se recomienda pensar mas de  de 1000000 de emigrantes de los estados europeos que vigila comprobar como la influencia de la extrema derecha que creiamos enterrar varios metros  bajo tierra vuelve a resistir incluso sin ganar las elecciones aun en Madrid a logrado regresar a los estados rompiendo el valor de la solidaridad con argumentos egoístas mintiendo cuan es necesario es hoy que ...VI es el amencipador es es el el roja abande en esta solidaridad  combinada por eso veo la republica catalana  es una oportunidad al final de la historia para proponer un nuevo relato un nuevo legado y una peralta que rompa con la imposición. No me critiqueis este proceso porque creo que es el mejor antidoto contra la xerofobia es el derecho al voto y lucho con todo lo hablado porque todos seremos fundadores de la Republica Catalana sea cual fuera nuestro pais de procedencia o sea cual fuera nuestro idioma. Hoy hemos llamado a todos los que habéis venido de rutas diversas para sumarse a este proyecto porque somos ciudadanos de primera y somos: “un sol poble.”

A mas de un millón de emigrantes en esta década se merece la posibilidad de poder acoger refugiados y exiliados sin necesidad que los tratados internacionales  se lo impidan y tenemos entonces en la obligación moral de convertirlos en este Estado.
Tenemos una Republica Catalana con memoria histórica que cierre su política de inmigración sin muro ni concertina que cierren los centros de internamento de extranjeros y que impulse políticas de acogida porque “ volem acollir “  y queremos hacerlo ya.
Voy a leer unas palabras de Jose Martí:
 “Los derechos se piden se arrancan no se fian”...en otras palabras REFERÉNDUM o REFERÉNDUM.





Joan Tardà
Sabeho? ara ho conta , ho tenia de dir 

 Joan Tarda ha començat dien :  saludan a tots els aplagats
 “salud republicanes, salud republicans  “
.Coneiçeho una nacio sense estat que haven perdut  les llibertats ara fa  300 anys, ara tingui un Parlament en majoria independentista?.

 Saveho, saveho de una nació sense estat, que malgrat ha haver patit decades, centuries, un proces de exciliacio per  part tots dos grans estats Espanya i França ara tingui un govern independentista que se ha compromet devan la ciudadania se ha compromet en construir la independencia en 18 mesos?.

Saveho si en algun indret al món ja una nacio, una nacio sense estat  que malgrat haver patit un veritable genocidi, llingüistic cultural, ara es presenti frent al mon com un poble coasionat amb un 80% en un REFERÉNDUM?
Saveho de qui os parlo?
 Os parlo de vosaltres, dels catalans i catalanes del 2017.
Alixó, aixó, es titanic el que em precedit, es extraordinari el que fem, i es extraordinari el que ferem , perque per les nostre historia, els catalans defet no hauriem de existir com a nació, defet  som una alegoria, ens haurien quedat a mig camí com desgraciadament se han quedat moltes nacions i malgrat tot som aquí, no solament som aqu,í per primera vegada a l’historia contemporania de catalunya per primera vegada  tenim les eines per asolir  l’independencia ,tenim majoria parlamentaria independentista, tenim poblat independentista, i tenim la joia de la corona, Consell Social, gairebe un 80% de ciudadans de catalunya volen decidir el Referéndum, molt mes, que no pas  els independentistes “SOM” Per aixo no ni han excuses , si no ho fem  no ni han excuses de mal pagador, guanyarem, guanyarem, perque obrirem les urnes, obrirem els llocs electorals, convocarem el REFERÉNDUM penseho que per els independentistes  guanyar es molt important, molt important ,   pero encare mes que no pas  guanyar es fer el REFERÉNDUM, perque un poble que t’impedeix  el dret a decidir, mai es un poble vençut, mai, perque un poble que exergeix el dret a decidir el pot exergirho tantes vegades com vulgui de manera ara tenim les eines, ara el que hem de fer  aquet at 2017 sera tan transdental com el any 1931 ara es el moment de recordar el fundador del nostre partit Francecs Macia un home que mai es va acobardi , un home, un home que va ser capaç , que va coincidir el coratge i l’inteligencia  amb el sacrifici os imagineu quin sacrifi el de Francecs Macià  que es va veure obligat de canviar i retirar, la republica catalana ja proclamada, per tal construir un regim de llibertats  que enterrava un regim de una monarquia borbónica?, que ens diria? Que en llestirem la feina , os imagineu .... 

"No ni ha felicitat si no es garanteixuna vida digna a les persones i no pot haver vida digna si no es reparteix la riqueza de de forma molt diferent, tenim el ideal de la democracia que no sigui supeditada als poders financiers " Joan Tardà Coma




Segona part deJoan Tarda

"Mai olvidem als Païssos Catalans: Valencia i el de ses Illes Balears "




A una pantalla van possar la veu de dones que pateixen la crisis en aquet moment i gent que vol viure en pau i llibertad a una societat nova que entre tots construïrem ben segur a la Republica Catalana





                                 Vídeo d'Esquerra Republicana CLIQUEHO AQUI PER VEUREL
▶ [VÍDEO] Oriol Junqueras a Rajoy: 'Nuestras manos tendidas, tan 👭 👬 diversas y plurales, nunca renunciarán a defender la democracia, a 📩 ejercer el derecho al voto, a las urnas ni a las papeletas' #GuanyemRepública





Gabriel Rufian 


"No nacimos para resistir si no para ganar"

Gabriel Rufian


Representants de l'independencia de                                                                                 Lituania i Queberc junts a favor del Sí junt a Marta Rivera 

                                



Fotografies :

Dolors Bassa

Va dir entre altres qüestions: "En aquest moment, estem, doncs, perfilant les propostes de les condicions d’una renda garantida de ciutadania catalana, una proposta que representa un canvi de paradigma, un nou dret i la millor política social de família."






         Representant de Lituania parlant a la conferència 

                                                                  Sr: Jambrek 


Jambrek  va explicar amb detall el procés complicat que va dur Eslovènia a la independència. Va explicar el procés advers en que es van trovar fins arrivar a l'independència, però entre totes ,va destacar una: va insistí a dir que, una volta proclamada la independència, calia ser immediatament el govern efectiu del país; aquesta és la condició indispensable per al reconeixement internacional. A Eslovènia, dos dies abans, tots li deien que no la reconeixerien. I què va passar? Que el govern eslovè governava el país de manera efectiva i indiscutible i això va obligar tothom a acceptar la independència, com una manera de reequilibrar la situació.

   Sr: Lisée  i Marta Rovira 



Lisée va explicar que de jove havia format part del grup llegendari que envoltava Jacques Parizeau i que va promoure el segon referèndum d’autodeterminació, el 1995.  De fet, és considerat el principal impulsor de l’estratègia d’aquell referèndum que va deixar el Quebec només a 54.288 vots de la independència. Això, enmig d’una campanya insòlita, que van anar a votar prop de cinc milions de persones, el 93% del cens, i amb trampes de darrera hora que avui sabem que van decantar finalment la victòria cap al no.

Lisée va dir: una quelcom arrevatible, que és que les oportunitats no són eternes ni es repeteixen cada pocs mesos. Va fer el símil de pujar una roca fins al cim. Si hi arribes la roca comença a baixar per l’altre pendent i ja no hi ha qui l’ature. Però si no hi arribes, mal que siga per centímetres, la roca pot rodolar avall i passar damunt teu. Ara fa vint-i-dos anys d’aquell referèndum i, tot i que només van faltar cinquanta mil vots i és evident que una part important de la població quebequesa continua pensant en la independència, la realitat és que no han tingut cap més oportunitat ni en veuen pas cap a curt termini. Un avís molt important, sobretot per a aquells que es pensen que no és tan decisiu si ho aconseguim ara o mai.

Moment en que diuen que ens donan tot el seu soport vers l'Independència de Catalunya

                                     















No hay comentarios:

Publicar un comentario