viernes, 14 de abril de 2017

Proclamació de la II Republica Espanyola 14 d'abril del 1931

Avui fa anys que es va proclamà La II Republica: acta homenatge de un somni

ByAlicia Garcia

Si m'iran enrere podem entendre que va passar aquest mateix dia 14 d'abril de l'any 1931, i que pot tornar a passar si badem...

El que està clar és que repetir la mateixa operació ja no es pot fer aquesta fórmula d'integrar en una República tota la Península seria un greu error...és per això que si volem un divorci com cal no s'ha de esperar que la capital dicti i mani doncs aquest no volen i perdre al seu estatus no el voldran deixar.
Cal agafar les rendes i possarse els pantalons i acabar la feina, assentara a la taula els 72 diputats del Parlament de Catalunya i decidir per escrit  que fer: data, signar immediatament tot seguit la independència i treballar de valent tot els nusos que ens anat fent per estar: quiets, obedients i sense cap ànim de desenvolupament....





articla relacionat, cliqueho  AQUÍ


Os deixo un vídeo inedit i molt interessant:

La biografia de Francesc Macià coincideix amb la represa de la identitat política de Catalunya iniciada a finals del segle XIX i que culmina durant el primer terç del segle XX. 

Els anys inicials de la creació d'Estat Català, com a moviment revolucionari independentista, la preparació del que havia d'ésser l'alçament separatista organitzat clandestinament a França, el viatge de gran ressonància per terres d'Amèrica, la proclamació de la República Catalana i l'abnegada gestió de l'autonomia -inevitablement i malgrat tot acceptada-, ens defineixen la seva vida, el seu pensament i la seva actuació, evidenciant una grandesa política i humana que va polaritzar la vida nacional catalana en el seu vessant reivindicatiu en la primera part del segle passat.







Reflexió:

"No badem siguem ferms donar a Chacon la medalla de Sant Jordi porta mal auguri vol dir molt de la lluita internar que se está vivin en el nostre govern català....Es important donar soport i si cal reafirmar que volem plasmarho en paper amb testimonis del món .
Repetir la historia seria la fi de la nostre identitat de poble...."

No hay comentarios:

Publicar un comentario