jueves, 13 de julio de 2017

Jordi Torull Marta Rovia i Lluís Llach han comparegut per explicar que pensen fer al saber la notícia de què la guàrdia civil s'ha personat al TNC.

Aquest matí la guardia civil es persona al TNC amb un requeriment del jutjat que investiga el Referèndum

ByAlicia garcia








Amb   representació de JUNTS PER Si aquest migdia han parlat al saber que aquest matí han entrat al TNC i han agafat documentació del Referèndum documentació on ni hi ha el cost, la vàlua i tot el que genera fer-ho.

Han dit que tot ho tenen declarat i el cost del Referendum val uns 600€..i no amagan rés.


A final de mes faran la llei del Referendum quan tinguin la data clara i lloc ho ha dit Marta amb un sonriure......(aquet sonriure amagará algun pensament positiu que de moment no vol dir?)


Els representants: Jordi TorullMarda Rovira i en Lluís Llach hi 


han qualificat d'un atemptat a la llibertat d'acció política.de la guardia civil , defensan la llibertad de expressió i aquest actes no haurien de ser castigats i que se hauria de fer es garantir la llibertad de expressió.


                                                 
                                                     Video sencer  a preguntes dels periodistes sobre el atac de avui 





Afeixo un comentari excel·lent escrit per: Magda Casamitjana Aguilà

Junts pel Sí sobre l'actuació de la Guàrdia Civil al TNC: "L'Estat vol fer pànic els funcionaris i a tota aquella gent que intervé en aquest procés. És un atemptat a la llibertat política"


Turull, Rovira i Llach denuncien que es tracta d'un atac a la llibertat d'expressió i acció política i demanen als altres partits que se situïn al costat dels drets fonamentals
El grup de Junts pel Sí ha denunciat avui que la Guàrdia Civil ha demanat al Teatre Nacional de Catalunya la documentació relativa a l'acte que es va fer el passat 4 de juliol per explicar la llei del referèndum i que en el termini de cinc dies sigui entregat. El president del grup, Jordi Turull, la portaveu Marta Rovira i el diputat Lluís Llach han denunciat que aquest acte és un atac a la llibertat política i a la llibertat d'expressió i han demanat als altres grups i partits polítics que es posin del costat de la democràcia i els drets fonamentals.
"Això em retorna als temps del tardofranquisme, amb algunes diferències: en aquells temps els cossos repressius tenien el coratge de dirigir-se als protagonistes, i no anaven a fer por als intermediaris", ha afirmat el diputat Lluís Llach. "L'Estat vol penicar als funcionaris i a tota aquella gent que intervé en aquest procés. és una vergonya. És un atemptat a la llibertat d'acció política i reclamem la solidaritat dels altres grups polítics perquè això ja no va de procés, ni independència. Això va de democràcia", ha sentenciat Llach.
El president del grup, Jordi Turull, ha explicat que mai es podrien haver imaginat que l'Estat seria capaç de fer un acte així. "Això encara ens fa conjurar-nos més i determinar-nos més a tirar endavant l'1-O. Esperem que molta gent obri els ulls", ha afirmat Turull. "Defensem la llibertat de reunió, de pensament i ideològica de tota aquella gent que podem estar més a les antípodes del pensament en tots els temes. Coses com aquesta, l'única cosa que fa és estimular-nos molt més a tirar endavant, a fer-ho bé", ha afegit. "Actes com aquests, ens determinen més per poder votar l'1 d'octubre. La millor resposta és votar massivament", ha conclòs Turull.
Per la seva part, la portaveu de Junts pel Sí, Marta Rovira, ha defensat que precisament volem un nou país per acabar amb aquest tipus de pràctiques: "Per aquest motiu volem fer un nou país, per viure en un país on llibertat d'expressió es pugui exercir, es respecti i es fomenti, de totes les opcions polítiques. Va ser un acte emparat amb el dret a la llibertat d'expressió i a la llibertat de l'acció política, no hauria de ser investigat ni perseguit". Rovira ha afegit que aquesta acció encara esperona més a tots els diputats del grup que duran a terme els propers dies centenars d'actes com estava previst per explicar la llei del referèndum.
Finalment, Rovira ha destacat que "l'Estat està començant a fracassar com a estat democràtic i de dret exercint aquesta repressió" i que com més s'ataquin el dret a la llibertat d'expressió i el de vot, "més els exercirem".

Artícles relacionats: 

VILAWEB: La Guàrdia Civil es persona al TNC per demanar informació de l’acte de Junts pel Sí sobre l’1-O


Aquestes últimes setmanes han interrogat diversos treballadors públics sobre els preparatius del referèndum




No hay comentarios:

Publicar un comentario